FAQ

Dutch Emergency Fund (DEF) is een spontaan initiatief dat is bedacht op Twitter. Initiatiefnemer is sekswerker Hella Dee, en zij wordt ondersteund door collega's en andere supporters. Voor de distributie van de steunbedragen, werken we samen met lokale en regionale organisaties.

Waarom nu?

Door het Coronavirus lopen de inkomsten van veel mensen terug. Voor de een is dat niet zo erg, voor de ander is het vervelend. Sommige mensen zijn echter afhankelijk van kortetermijninkomsten voor hun basisbehoeften. Een steunbijdrage kan dan een paar dagen hoognodige zekerheid bieden!

Waarom sekswerkers (prostituees)?

We steunen sekswerkers die afhankelijk zijn van kortetermijninkomsten en nu in directe geldnood komen. Zij hebben geen vast salaris, krijgen geen ziekteverlof en hebben geen spaargeld om op terug te vallen voor basale zaken als boodschappen of medicijnen. Dit heeft ook gevolgen voor de veiligheid van sekswerkers, omdat zij zich in de huidige situatie genoodzaakt kunnen voelen om meer risico's te nemen in hun werk.

Waarom zie ik 'Trans United Europe' staan wanneer ik doneer?

Trans United Europe is onze fiscale en administratieve partner. Zij helpen DEF door ervoor te zorgen dat alle donaties netjes op de juiste plek terechtkomen!

Waar komt mijn donatie terecht?

Alle donaties gaan naar prostituees die nu in directe geldnood zitten. Hiervoor werken we samen met organisaties zoals Trans United Europe, Belle Hulp & Ondersteuning, Door2Door, Stichting Rijnstad, en PMW Hart voor Brabant. Zij bieden al langer zorg en steun aan oa. sekswerkers met een laag inkomen.