Lieve, mooie, fijne, geweldige mensen,

Ik ben Hella Dee, hoi! Ik ben jullie zo, zo dankbaar. De wereld staat op zijn kop maar dankbaarheid is alles wat ik nu kan voelen. Dat komt door jullie. Iedereen die tot nu toe Dutch Emergency Fund heeft geholpen met donatie of op andere wijze: bedankt. Bedankt, bedankt, bedankt.

Hoe het begon

Op zaterdag 14 maart vroeg ik jullie hulp op Twitter. Ik hoopte ongeveer 30 'steunbijdrages' van 40 euro op te halen voor collega's in acute geldnood. Dat is natuurlijk geen magische oplossing voor problemen maar alle beetjes helpen. Iedereen doet nu wat ze kunnen, toch?

Tot mijn grote verbazing, was het binnen een dag geregeld. Dankzij de hulp zeker vijftien mensen, konden we zondagavond 'live'. Dit schreef ik toen op twitter:

Ik doe sekswerk. Vanwege de epidemie heb ik nu geen inkomsten. Mijn bordeel is tijdelijk gesloten, mijn klanten bleven al thuis. Dat is best eng, ik heb geen spaargeld. Gelukkig kan ik terugvallen op m'n vrienden en familie. Dat geldt echter niet voor iedereen.

Het Dutch Emergency Fund is bedoeld voor collega's die afhankelijk zijn van kortetermijninkomsten. Via lokale organisaties geven we steunbijdrages van 40 Euro, aan collega's die *nu* geld nodig hebben voor basisbenodigdheden en -kosten.

We zijn nog bezig met wat quirks op de site en praktische afspraken met lokale organisaties. Maar we zijn nu lekker al wel LIVE! Je kunt al doneren en wij garanderen: Alle donaties gaan naar sekswerkers in directe geldnood! Ons doel: minstens 30 steunbijdrages bij elkaar.

Ten slotte: ik ben diep onder de indruk van mensen hun behulpzaamheid en daadkracht. Zonder de spontane, uitgebreide hulp van zeker 15 mensen in de afgelopen 24 uur (!) was Dutch Emergency Fund er niet gekomen! Ik ben jullie zo dankbaar, lieve mensen. Samen kunnen we zoveel.

Ik zal maar bekennen, ik vond het doodeng. 30 steunbedrages was, in mijn hoofd, het einddoel. Ik schatte dat we dat net zouden halen in twee weken.

We haalden dit doel binnen een paar uur. En de teller ging maar door. 2000 euro, 3000, 4000, 5000... De steun is zo onverwacht groot, zo nuttig, zo praktisch en liefdevol... Het voelt bijna onwerkelijk. Terwijl de wereld op zijn kop staat, is Dutch Emergency Fund nu een lichtpuntje.

Hoe we verder gaan

Reality check: de verhalen die ik nu hoor van collega's zijn heftig. Sommige sekswerkers hebben simpelweg niet de financiele reserves om in quarantaine te gaan. Niet iedereen komt in aanmerking voor de ondersteunende overheidsregelingen. In mijn omgeving is niet ziekte maar geldnood op dit moment het meest dringende probleem.

Veel steunbedragen zijn al vergeven. Aanvragen blijven binnenstromen. We kunnen straks hopelijk aan 150 aanvragen voldoen. Dat is fantastisch - vijf keer meer dan we hadden verwacht!

Veel mensen zetten zich nu in voor het realiseren van betere, meer structurele steun. Ik hoop dat dat er komt. Voor iedereen, ongeacht beroep. Voor nu gaat Dutch Emergency Fund gewoon nog door! Hoe meer collega's we kunnen helpen, hoe beter.

Bedankt voor alle steun die jullie geven. Het maakt echt een groot verschil voor mijn gemeenschappen, voor mijn fijne collega's, in deze vreemde tijd. Bedankt, bedankt, bedankt, bedankt!

Uitklappen
aan het laden