DEF doet het samen

Dutch Emergency Fund is er trots op samen te werken met Belle Hulp en Ondersteuning, Trans United Europe en Door2Door. Deze geweldige organisaties zorgen voor het verspreiden van de steunbijdrages.

We werken samen op basis van vertrouwen. Zo kunnen we snel en efficient werken. We hebben een simpel, gezamelijk doel: we steunen sekswerkers in geldnood. Elke organisatie heeft vervolgens haar eigen werkwijze om te zorgen dat de DEF steunbijdrages bij de juiste mensen terechtkomen.

Belle Hulp en Ondersteuning

Lang leve collega's die werken op de tippelzone in Utrecht! De huidige epidemie is een zware slag voor sekswerkers die hier hun brood verdienen. De tippelzone is nu gesloten, wat betekent dat hun inkomen wegvalt. Wie toch probeert te werken, krijgt een boete van de gemeente. Het is onduidelijk hoe je die boete moet betalen zonder inkomen...

Collega's die op de zone werken kunnen hulp krijgen van Belle Hulp en Ondersteuning. DEF werkt samen met deze organisatie zodat de steunbijdrages direct terechtkomen bij sekswerkers hier. Iedereen die werkt op de tippelzone kan een aanvraag doen. Daarnaast zijn er veel collega's in Utrecht die 'onder de radar' moeten werken vanwege een gebrek aan werkplekken en ingewikkelde regelgeving. Zij werken bijvoorbeeld op straat of thuis. Ook zij kunnen contact opnemen met Belle Hulp en Ondersteuning als nodig!

Trans United Europe

Een supportnetwerk voor en door trans mensen van kleur. Van belangenbehartiging tot nooddiensten, Trans United Europe zet zich in voor haar gemeenschappen waar ze kan. Amsterdam is een uitvalsbasis voor deze activistische organisatie.

In haar werk centreert Trans United Europe de mensen met de meest onzekere maatschappelijke positie, waaronder sekswerkers. DEF werkt samen met deze organisatie omdat zij een breed netwerk heeft van collega's die niet kunnen aankloppen bij grote instanties. Juist die collega's hebben nu extra steun nodig. In samenwerking met Trans United Europe kunnen wij hier een beetje aan bijdragen!

Door2Door Rotterdam

Van taalles en juridische ondersteuning tot SOAtesten en toegang tot internet. Door2Door biedt allerlei gratis diensten aan sekswerkers in regio Rotterdam. Zij waren een van de eerste organisaties die actief op zoek ging naar financiele ondersteuning voor sekswerkers tijdens deze crisis.

Hun praktische informatievoorziening tijdens deze epidemie, hun proactieve, creatieve houding en hun grote bereik onder collega's maakt Door2Door een perfecte samenwerkpartner voor DEF.