We hebben gisteren ons doel van 12.000 euro gehaald! Heel erg bedankt! Hierdoor kan Dutch Emergency Fund een vierde samenwerking aangaan en meer mensen bereiken. We werken nu al samen met drie geweldige organisaties voor de uitgifte.

Inmiddels, een dag later, hebben meer dan 300 donateurs in totaal 13.259 euro opgehaald. Dat komt neer op 290 steunbedrages! Ook konden we een grote donatie doen aan het noodfonds van Liberty The Hague.

Is het nog steeds zinnig om te doneren? Ja! Alle opbrengsten gaan naar mensen in directe geldnood, ook nu. Ondertussen is de wereld in twee weken tijd alweer flink veranderd; maatregelen rond de pandemie zijn aangescherpt en gelden tot 1 juni. Ook lijkt het erop dat sommige sekswerkers wel toegang zullen hebben tot compensatieregelingen, hoewel de details nog onduidelijk zijn. Meer informatie over de stand van zaken vind je op de website van Door2Door.

We proberen ondertussen ook te helpen met het regelen van betere, structurele steun vanuit de overheid. Gelukkig zetten een hoop mensen zich nu in voor toegankelijke(re) regelingen. Hopelijk kan DEF hier ook iets in betekenen.

Zodra de nieuwe DEF samenwerking is bevestigd, kondigen we dat aan op deze website! Ook ander relevant nieuws zullen we hier blijven plaatsen.

Voor iedereen die doneert, meedenkt, meehelpt: bedankt! Bedankt, bedankt, bedankt! Jullie zijn AWESOME. Een helder lichtpuntje in een vreemde tijd. :)

- Hella