Lieve, fijne, mooie mensen,

Op 14 maart vroeg ik jullie hulp. Ik wilde geld ophalen voor collega's in acute financiele nood.

Binnen een dag waren we online. Binnen twee uur haalden we ons eerste doel. Dutch Emergency Fund oversteeg alle verwachtingen. En dat allemaal dankzij jullie.

Drie geweldige organisaties wilden wel samenwerken met dit spontane initiatief om te verzekeren dat de donaties echt terechtkwamen bij collega's. Daar is veel vertrouwen voor nodig en zij gingen ervoor.

Na twee weken, haalden we de mijlpaal van 12.000 Euro. Dat was tien keer zoveel als we hadden verwacht! Hierdoor konden we gaan samenwerken met meer organisaties. Ook konden we een donatie doen aan het noodfonds van sekswerker organisatie Liberty in Den Haag.

Uiteindelijk hebben we 19.235 Euro opgehaald, met meer dan 300 donateurs! Heel erg bedankt, dit overstijgt alle verwachtingen. Dankzij jullie donaties, oproepjes en hulp hebben we meer dan 400x noodfees kunnen toezeggen! Wow!

Ondertussen staat de wereld niet stil. DEF gaat nu even offline. Zo kunnen we goed nadenken over hoe het nu gaat. Er komt natuurlijk ook zsm een financieel overzicht online.

We denken ook na over wat een slimme volgende stap is. De wereld staat namelijk niet stil.

De crisis is er al

De meeste sekswerkers krijgen in Nederland geen financiele steun vanuit de overheid. Het is ook verboden om te werken. De gevolgen zijn heftig, nu al.

Ik heb collega's die hun kinderen geen eten kunnen geven. Ik heb collega's die toch blijven werken uit geldnood. We moeten steeds grotere risico's nemen om in leven te blijven.

Er zijn collega's die geen hulp durven vragen uit angst voor deportatie. Er zijn collega's die geen recht hebben op hulp en daardoor op straat komen te staan.

Ondertussen wordt politiecontrole op prostitutie verder aangescherpt. Als je werkt om te eten, kan dat leiden tot arrestaties, boetes, huisuitzettingen en deportatie.

Alsof dat niet genoeg is, wil het kabinet zo snel mogelijk de Wet Regulatie Sekswerk lanceren. Deze wet zal veel sekswerkers en hun families in een klap veranderen in criminelen. Het leed dat we nu zien, zal dan nog veel groter worden.

Het is moeilijk om optimistisch te blijven in deze grimmige tijd. Het enige dat we kunnen doen, is helpen waar mogelijk.

Voor nu wil ik jullie bedanken. Bedankt, bedankt, bedankt, bedankt. Jullie solidariteit en praktische hulp betekenen meer dan ik kan uitleggen. Bedankt.

- Hella